Міжнародний день рідної мови

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в Турківському ліцеї.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина, а особливо учні 7 класу під керівництвом класного керівника Марцинюк М.П. Свято розпочалося з традиційної тематичної лінійки «Мова - душа народу».Учасники декламували вірші про мову, співали запальні українські народні пісні, а родзинкою заходу став парад вишиванок.
Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.
Тож побажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово – щастя, натхнення, добра, миру, світлого майбутнього, живіть повноцінним життям, досягайте вершин, адже у ваших руках доля нашої країни.
Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.

/Files/images/den_movi_ta_pisemnost/DSC_9114.JPG/Files/images/den_movi_ta_pisemnost/DSC_9125.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 177

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.