Обласна педпрактика заступників директора з виховної роботи при Турківській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Формування життєво компетентної особистості в контексті Нової української школи

На базі Турківської ЗОШ І-ІІІ ст. у перший день весни відбулася обласна педпрактика слухачів курсів підвищення кваліфікації заступників директорів з виховної роботи закладів загальної середньої освіти з теми «Особистісно орієнтований підхід до формування життєво компетентної особистості в контексті Нової української школи». На педпрактиці були присутні Келембет Людмила Іванівна, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій ОІППО, завідувач лабораторії національного виховання ОІППО Фляк Оксана Олексіївна, методист відділу освіти, культури, молоді та спорту П'ядицької ОТГ Фіцич Михайло Миколайович.

Завідувач лабораторії національного виховання ОІППО Фляк Оксана Олексіївна ознайомила присутніх з планом роботи педпрактики. Шкільний парламент учнівського самоврядування у віршованій формі представив свою роботу та на згадку подарував від членів гуртка «Народна творчість» символічні квіти, виконані у техніці «канзаші». Директор школи Вихристюк С.М. у візитці презентувала модель Турківського закладу загальної середньої освіти, а також структурну модель мережевої організації профільного навчання.

/Files/images/semnar_albert/DSC_8979.JPG/Files/images/semnar_albert/DSC_8998.JPG

З метою максимально ефективного проведення педпрактики було використано такі форми роботи як в науково-теоретичному, так і в практичному модулях, які сприяли всебічному розкриттю теми. Заступник директора з виховної роботи Альберт У.М. презентувала виховну модель школи, а також поділилася досвідом роботи щодо формування соціальної та громадянської компетентностей учня в контексті Нової української школи. Учитель християнської етики та предмета «Людина і світ» Єрмоленко С.М. представила соціальний проект «Четверта влада», реалізацією якого став захід «Засоби масової інформації. Четверта влада». Йому передувало соціологічне опитування учнів про вплив ЗМІ на моральні цінності молодих людей, учні презентували відеоролик, проаналізували програми провідних телеканалів, акцентуючи увагу на пізнавальних програмах, довели негативний вплив передач екзорцичного та розважального змісту, дослідили роль реклами у нашому житті.

/Files/images/semnar_albert/DSC_9007.JPG /Files/images/semnar_albert/DSC_9010.JPG

Слухачі курсів відвідали уроки у початковій та старшій школі. На уроці літературного читання «Сторінками історії України. І.Гнатюк. «Козацький дуб» у 4-Б класі учитель Ботук О.М. використала матеріали реалізованого проекту про славнозвісний турківський дуб та запросила Тарновецького М.Л., автора поезії «Дуб». Урок історії «Початок державотворчих процесів незалежної України» в 11 класі, учитель Зелик В.В., пройшов із застосуванням форм і методів проблемного навчання, ІКТ, інтерактивної технології.

/Files/images/semnar_albert/DSC_9026.JPG /Files/images/semnar_albert/DSC_9033.JPG /Files/images/semnar_albert/DSC_9043.JPG /Files/images/semnar_albert/DSC_9047.JPG

Практичний модуль завершився музично-драматичною композицією «Ми хочемо миру на рідній землі», на якій було презентовано роботу вокального, хорового, хореографічного гуртків, а керівник гуртків «Народна творчість» та «Писанкарство» Рубаняк В.В. організувала виставку дитячих робіт, співзвучну з темою заходу. Відрадно, що урок у 4 класі та прониклива поезія, пісні, хореографічні композиції дійства надихнули Келембет Людмилу Іванівну, старшого викладача кафедри менеджменту та освітніх інновацій ОІППО, на написання двох поезій, які вона представила публіці.

/Files/images/semnar_albert/DSC_9050.JPG /Files/images/semnar_albert/DSC_9087.JPG /Files/images/semnar_albert/DSC_9054.JPG /Files/images/semnar_albert/DSC_9082.JPG /Files/images/semnar_albert/DSC_9058.JPG /Files/images/semnar_albert/DSC_9094.JPG /Files/images/semnar_albert/DSC_9121.JPG /Files/images/semnar_albert/DSC_9110.JPG /Files/images/semnar_albert/28471990_2000471550275439_8919814142194352128_n.jpg

Щиро дякуємо гостям за добрі слова в адресу дирекції, учителів та учнів нашої школи. Сердечно бажаємо усім міцного здоров’я, віри в себе й натхнення! А весна, яка трішки забарилася, нехай принесе гарний настрій, мир та спокій у кожен освітній заклад, кожну родину та кожне серце!

Кiлькiсть переглядiв: 554

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.